Thursday, April 12, 2018

Preuzimanje portable aplikacije Tragac

Application download:

Preuzmite aplikaciju Tragac v6.9.8.0.

When you download application in ZIP format, please uncompress that archive file with password: "raspakuj". This ZIP file contents portable EXE application for Windows OS .

Portable aplikacija je ona aplikacija koja može da se pokrene sa bilo kog uredjaja i foldera pod Windowsom bez potrebe da se instalira.

Imate jednu EXE aplikaciju Tragac1.exe koja se nalazi arhivirana u jednom ZIP fajlu koji se raspakuje lozinkom "raspakuj".

Ovo je nastavak sage o aplikacijama koje ne postoje pod Windowsom, a trebalo bi da postoje, jer svako ko svakodnevno radi na kompjuteru u nekoj kancelariji oseća da mu ovakve aplikacije nedostaju.

Već postoji  gomila aplikacija za pretragu fajlova, uključujući i opciju u Windowsu "Search" u Windows Exploreru, pa u Total Commanderu i slične, ali ni jedna ne nudi da pronadjene putanje do traženih datoteka kopirate u tekst fajl ili neki Word dokument na primer.

Pronadjeni rezultati se mogu iskopirati u Clipboard, jednostavnom komandom "Copy results to clipboard" - dugme plave boje koje se aktivira na double click - dupli klik.

Primećujete da postoje dva boksa sa rezultatima, bitan je onaj donji koji može i ručno da se markira i kopira.

Kada kliknete na taj donji Memo Box na odredjenu putanju do nadjenog fajla, on se aktivira.

Ovo je veoma korisna opcija koja Vam daje mogućnost da startujete odredjeni fajl koji je izlistan u pretrazi.

Rezultate možete iskopirati u Notepad ili Word dokument i kasnije ih koristiti za proučavanje, šta sve od odredjenih fajlova imate na kompjuteru i gde.

Aplikacija pregleda sve subfoldere unutar "Where" opcije, a u opciji "What" možete pomoću wildcard sintakse da označite tip fajla koji tražite, npr. *.doc, *.xls, *.docx, *.xlsx, *.pdf, *.cs, *.pas, *.php, *.asp, *.py, *.exe, *.com, ...

Pored toga možete da u wildcard pretragu dodate i neki deo naziva koji tražite, npr. kosovo*.doc, *kosovo*.doc, *amerika.xls, *budzet*.doc, *porez*.pdf, *devize.doc, *svajcarci.pdf, *kredit*.xls, *torte*.pdf, *recepti*.pdf, *jaretina*.xls,... Pri čemu * zvezdica zamenjuje bilo koju reč ili rečenicu u nazivima fajlova koji se traže.



Obratite pažnju da posle pretrage uradite dupli klik mišem na opciju za kopiranje u klipbord:
Double click to Copy results to clipboard

To je magija koja razlikuje ovaj program od svih drugih sličnih. Posle samo uradite PASTE u bilo koji tekst. I imate super evidenciju dokumenata koje ste pretraživali.

Za razliku od drugih programa, ovde pretragu možete prekinuti pritiskom na taster ESC u bilo kom trenutku. Ipak budite strpljivi i dobićete na kraju detaljan spisak onog što ste tražili.


Aplikacija je potpuno besplatna ali smo otvoreni za donacije i reklame (nudimo reklamni prostor). 


Ako Vas zanima ko sam ja, odnosno ko je autor aplikacije, sve potrebne kontakte i alate da me kontaktirate imate u samoj aplikaciji.




No comments:

Post a Comment

Коментар: